Waterkringloop en de (Diep)zee
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: Midden- en Bovenbouw
  • Inbegrepen: lezing, praktijk en materiaalkosten

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Waterkringloop en de (Diep)zee

We gaan op reis, maar niet alleen. Professor Drup gaat met ons mee. We hebben afgesproken op het strand. Op het strand is van alles te vinden. Mooie schelpen en soms spoelen ook dieren uit de zee aan. Als we het strand hebben bewonderd springen we op een golf en laten we ons meevoeren langs de grote zeeën op aarde en komen ondertussen veel te weten over water. Niet alleen water op aarde maar ook komt het ‘water’ op andere planeten van ons Zonnestelsel komt aan bod.

Halverwege de reis stappen we over op een onderzeeboot. We gaan de diepzee verkennen. Eerst is het nog licht, daarna reizen we in het pikkedonker. Opeens zien we allerlei lichtjes… wat zou dat kunnen zijn? Dan is het weer tijd om door te reizen. We stijgen op en dalen weer neer. Eigenlijk hebben we stiekem de waterkringloop doorlopen.

Na de doe-lezing is het tijd om met de kinderen aan de slag te gaan. Gezien de goede ervaringen met de ‘Ontdekhoeken’ gaan we met dit thema allerlei activiteitenhoeken inrichten. Er is een microscopenhoek, een Diepzee hoek, een proefjeshoek, etc.  De inrichting en aantal activiteiten hangt van de groepsgrootte af. Alle kinderen ontvangen voor dit praktijkgedeelte een opdrachtboekje.

Schoolproject Waterkringloop

Waterkringloop en Druppelwijzer
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: Onderbouw
  • Inbegrepen: lezing, praktijk, workshop en materiaalkosten

NB: Onderwijs: Onderbouw. Voor scholen geldt speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Waterkringloop en Druppelwijzer

Kinderen van de Onderbouw gaan kennismaken met Druppie Drup, de waterdruppel. In een interactieve powerpoint presentatie gaan we Drup volgen. Drup gaat van alles meemaken tijdens zijn reis rond, boven en ‘onder’ de aarde. Gelukkig komt Drup weer veilig thuis van waar hij vertrokken was… zijn huis aan het strand.

Na de doe-lezing over de Waterkringloop en de Zee, gaan de kinderen aan de slag. Ze gaan de reis van Drup namaken in een Druppelwijzer. Waar is Drup geweest en wat heeft hij beleefd.  Alle plekken komen aan bod, ook toen hij net ontsnapte aan de gaswolken en lavabommen uit een vulkaan.

Al spelenderwijs ontdekken de kinderen de wereld van het water. De juiste combinatie, de presentatie en Druppelwijzer maken alles levendig!

 

Waterkringloop OB

Meer informatie over waterprojecten?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636