Schelpen
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing, materiaalkosten, drinken en iets lekkers

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Wie raapt er wel eens een schelp op van het strand?

Vast heel veel mensen. Waarom? Vanwege de kleur of de vorm? Is het een fossiele schelp of een recente?

Deze kinderworkshop staat geheel in het teken van deze prachtige schepsels. We bekijken niet alleen recente schelpen, het dierenrijk daar omheen, maar we gaan ook ver terug in de tijd. “Tijdens mijn afstuderen heb ik gewerkt bij het Zoölogische Museum, afdeling Malacologie van de Universiteit van Amsterdam, waar ik mijn scriptie uitwerkte tussen vele vele schelpenkabinetten”. Daar ik over een enorm hoeveelheid fossiele en recente schelpen bezit, wil ik deze graag met jullie delen.

Na de doe-lezing over schelpen gaan we aan de slag. We bedekken een houten doos met schelpen en ander ‘zeemateriaal’. Daarnaast krijgt iedereen een mooie fossiele schelp mee naar huis. Deze leerzame workshop is heel geschikt voor kinderen uit de Midden- en Bovenbouw.

Schelpen
  • Duur: 1.15 uur
  • Leeftijd: vanaf 5 t/m 7 jaar
  • Inbegrepen: lezing, materiaalkosten, drinken en iets lekkers

NB: Onderwijs: Onderbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Schelpen verzamelen, leuk! 

Het begint al bij kleinsaf aan, het verzamelen van schelpen. Na het verzamelen worden de schelpen vaak thuis in een doosje bewaard of neergezet op de vensterbank. Leuk om ernaar te kijken!

De kinderworkshop over schelpen voor de jongste kinderen wordt een leerzame workshop. We laten zien waar schelpen vandaan komen, wie de bewoners zijn van zo’n schelp en waarom je zoveel schelpen op het strand kunt vinden. Ook gaan we met schelpen aan de slag. De kinderen mogen (fossiel)e schelpen uitzoeken en we daarnaast gaan we een mooi schelpendoos maken.

Schelpen

Meer informatie over Schelpen?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636